Dragi pacienti ordinacija pročelje 4 gracie 3 Zobozdravnik-Borec-1

Estetsko zobozdravstvo

estetsko zobozdravstvo

Lepi in zdravi zobje so temelj dobrega počutja in samozavesti.
Pred pričetkom estetske obravnave vaših zob moramo zobe pozdraviti in doseči stabilno stanje obzobnih tkiv. Skupaj z našim znanjem in vašimi željami nato načrtujemo in simuliramo rešitve za vaš nasmeh.

+

Bele kompozite plombe

10 amg plomba, kompozitTehnika izdelave belih plomb je v zadnjih letih napredovala do te mere, da nudi zelo kakovostne rešitve tako v estetskem kot tudi funkcionalnem smislu. Bele plombe so tako neopazne in dolgo obstojne. V celoti so zamenjale stare amalgamske plombe, ki so neestetske pa tudi neprijazne do organizma(vsebujejo 50%živega srebra).
+

Inleyi, onleyi - delne prevleke

11 inlay (1)So obsežne indirektne plombe, ki jih izdela naš tehnik v laboratoriju na podlagi odtisa. Primerne so za nadomeščanje zelo poškodovane zobne krone. Postopek zahteva preciznost. V laboratoriju izdelan inley oz.delno prevleko nato zalepimo v zob. Take delne prevleke so zelo obstojne in praktièno nevidne. Lahko so porcelanske ali kompozitne.
+

Bonding

1 bondingJe lepljenje kompozita na okrušene zobe, na sprednjo površino zob zaradi spremembe barve ali pa želimo z lepljenjem spremeniti obliko zoba. Tako včasih že majhen poseg brez vrtanja, pomeni veliko spremembo v izgledu.
+

Porcelanske luske

16 luska odlomljen zob copyZ minimalnim brušenjem zoba samo na sprednji ploskvi, dosežemo izjemne rezultate. V naši ordinaciji se uspešno poslužujemo te metode že več kot dvajset let. Z luskami spreminjamo obliko, barvo, velikost in dolžino zob. Prav tako z njimi zapiramo razmake med zobmi, oblikujemo nove nasmehe. Postopek je razmeroma enostaven in popolnoma neboleč.
+

Porcelanske prevleke brez kovine

18 prevleke (2)Razvoj novih tehnologij in materialov nam omogoèa, da izdelujemo porcelanske prevleke brez kovine. Kovinsko ogrodje nadomešča keramika iz cirkon oksida. Za nadomeščanje zob, če se pacient ne odloči za implantate, lahko izdelamo polno keramičen mostiček.

 

+

Maryland mostiček

maryland mosticekTo je polnokeramični mostiček, s katerim se nadomešča manjši mankajoči zob npr. ličnik ali sekalec. Plombi na zobeh ob vrzeli, kjer zob manjka se zamenjata z dvema ineyema, ki nosita porcelanski člen oz. nadomestni umetni zob. Prednost te metode je, da ni potrebno brusiti zoba ob vrzeli, temveč se plombi samo zamenjata s porcelanskimi inleyi. Tak mostiček se adhezijsko zalepi na zoba ob vrzeli.
+

Beljenje

20 beljenjeZobje se zabarvajo zaradi različnih barvil in taninov v hrani in pijači. Obarva jih tudi nikotin. Mrtvi zobje so tudi temnejši kot živi. Vsa ta zabarvanja se lahko oèistijo z beljenjem. Če želite beliti mrtev zob, nas je potrebno obiskati vsaj trikrat v razmaku petih dni. V kolikor želite, da vam pobelimo vse zobe naenkrat, je dovolj le en obisk. Postopek traja eno uro. Pred beljenjem odstranimo z ultrazvokom in s posebnimi ščetkami vse mehke in trde obloge. Nato zobe speskamo in dlesen zaščitimo. Ocenimo barvo zob pred beljenjem. Na zobe nanesemo posebno belilno sredstvo. Z laserjem pospešimo aktivacijo kisika in globlje prodiranje le tega v sklenino. Ob koncu preverimo barvo in zaščitimo zobe s posebnim premazom.
+

CAD CAM laboratorij

V neposredni soseščini imamo tudi CAD/CAM laboratorij, ki nam omogoča restavracijo zob v nekaj urah. V naši ordinaciji obrusimo zobe, izberemo barvo in odtisnemo. Tehnik odtise zob poskenira in shrani v računalnik. Tam ga v posebnem programu obdela in virtualno oblikuje zobno prevleko, inley ali mostiček. Nato izbere material in pošlje informacijo v posebno stružnico, kjer se prevleka, inley ali mostiček izdela.
Naročite se na prvi brezplačni zobozdravstveni pregled!