Dragi pacienti ordinacija pročelje 4 gracie 3 Zobozdravnik-Borec-1

Implantati

implantati
Kaj je zobni implantat?  

Implantat je zobni vsadek iz titanija, ki ga vsadimo v kost in s tem nadomestimo
manjkajoči zob.Implantat lahko dobi vsak, ki mu manjka en ali več zob, ima zdravo ustno votlino, dovolj kosti v čeljustnicah in zaključeno rast obraznega skeleta.

Vstavitev zobnih implantatov je način zdravljenja delne ali popolne brezzobosti, ki močno izboljša normalno žvečno in govorno funkcijo. Odločitev za poseg je pogosta tudi zaradi estetskih razlogov.

Razlogi za vstavitev implantata

Nadomeščanje posamičnega zoba
S tem se izognemo brušenju praviloma vsaj dveh sosednjih zob zaradi izdelave zobnega  mostička.
Nadomeščanje več manjkajočih zob
Kadar manjkata vsaj dva zoba na koncu zobne vrste in bi bila potrebna snemna proteza,  se taki rešitvi izognemo z dvema implantatoma. Na njih potem izdelamo mostiček.
23 implantatni mostPričvrstitev zobne proteze
Čeprav je potrebno protezo še vedno sneti, je njena funkcionalnost neprimerljivo večja kot pri običajni protezi. Z implantati podprte snemne proteze so izredno stabilne v ustih, enostavno je vzdrževanje dobre ustne higiene. Povrne se kvaliteta življenja v smislu uživanja hrane. S tako protezo lahko zopet jeste in grizete  zelenjavo in sadje. V spodnji čeljusti svetujemo vsaj dva implantata, v zgornji pa štiri.

Postopki vstavitve zobnega implantata

22 solo imlantatImplantološko zdravljenje se pri nas prične z natančnim pregledom, kjer izkušen kirurg oceni vaše splošno zdravstveno stanje, stanje zob in ustne sluznice ter kostne razmere na podlagi sveže rentgenske slike. Izdela se podroben implantološki in protetični načrt. Predlaga se terminski plan.

Ob naslednjem obisku se zobni vsadek pod lokalno anestezijo vstavi v kost. Sluznica se na mestu implantata zašije. Po posegu je mogoča prehodna zmerna oteklina. Bolečin skoraj ni. Če se pojavijo, svetujemo analgetike. Šive odstranimo 7 do 10 dni po operaciji.

Vraščanje kosti z implantatom traja praviloma tri mesece. V času celjenja in vraščanja lahko nosite začasni mostiček ali protezo, ki jo ustrezno prilagodimo.  Zaradi otekline takoj po posegu, je uporaba začasne proteze ali mostička nezaželena do odstranitve šivov.

Po treh mesecih se implantat z manjšim rezom v sluznico odpre. Privije se pokrovček, ki oblikuje v sluznici čašico. Po dveh tednih, ko je čašica formirana, se vzame odtis na tem mestu in tehnik izdela porcelansko krono.

Redni kontrolni pregledi in natančna ustna higiena sta pogoja za uspešnost implantacije.

Naročila na zobozdravstveni pregled: